sâmbătă, 17 martie 2018

PROCESIUNE CREȘTINĂ PE O DISTANȚĂ DE 1.800 DE MILE, PE PARCURSUL A 4 LUNI, ÎN ONOAREA MARTIRILOR REGALI AI RUSIEI, ȚARUL NICOLAE AL II-LEA ȘI FAMILIA LUI, UCIȘI ÎN 1918 DE BOLȘEVICII ATEI (articol în engleză din 16 martie 2018 ; traducere)



de pr.prof. Ion Ciungu



“Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi.” (Psalmul 138, versetele 17-18).[1]


Procesiune creștină în Rusia, în cinstea Martirilor Regali Ruși, Țarul Nicolae al II-lea cu familia lui. Procesiunea a început în 16 martie 2018 în Biserica Sfântului Alexandru Nevsky din Pskov și se va încheia la Ekaterinburg pe data de 14 iulie 2018, distanța de parcurs fiind de aproximativ 1.800 de mile.





Biserica-de-pe-Sânge din Ekaterinburg, din Rusia, construită pe locul Casei Ipatiev, unde au fost executați de boșevici Țarul Nicolae al II-lea și familia lui, în 4/17 iulie 1918. Biserica a fost sfințită în anul 2003. https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_All_Saints,_Yekaterinburg




În data de 16 martie 2018, pe site-ul ortodox rus OTHODOX CHRISTIANITY, a fost publicat articolul 1,800-MILE, 4-MONTH PROCESSION IN HONOR OF ROYAL MARTYRS BEGINS TODAY, (PROCESIUNEA DE 1.800 DE MILE, PE PARCURSUL A 4 LUNI ÎN ONOAREA MARTIRILOR REGALI ÎNCEPE ASTĂZI). Traduc acest articol:



O procesiune cu cruci în amintirea uciderii Martirilor Regali, adică a Țarului Nicolae al II-lea și a familiei lui, a început astăzi în orașul Pskov din nord-vestul Rusiei. Această procesiune își va urma cursul sinuos prin diferite orașe și locuri sfinte rusești, sosind în Ekaterinburg pentru a sărbători centenarul martiriului acestei familii, care a avut loc pe data de 4/17 iulie 1918, anunță site-ul oficial al orașului Pskov city of Pskov.


Această procesiune a început în Biserica Sfântului Alexandru Nevsky și va trece prin Sankt Petersburg, Vologda, Tikhvin, Vyatka, Kungur, și prin orașele și satele Provinciilor Kostroma, Yaroslav și Kirov, și ale entității federale Perm Krai, și va ajunge în Ekaterinburg pe data de 14 iulie, după ce va fi parcurs o distanță de aproximativ 1.800 de mile în timp de 4 luni.


Acest eveniment se va încheia pe data de 17 iulie cu o Liturghie pe timpul nopții în Biserica-de-pe-Sânge, care a fost construită pe locul fostei Case Ipatiev, unde au fost uciși Martirii Regali.


Procesiunea a început în Pskov pentru că tocmai acolo, pe data de 2 martie, 1917, Martirul Regal Țarul Nicolae a semnat un manifest de abdicare pentru sine, și apoi în numele fiului său Martirul Regal Țareviciul Alexei, în favoarea fratelui mai tânăr Marele Duce Mihail Alexandrovici.


Pelerinii aflați pe drumul lor comemorativ vor putea vedea Biserica-de-pe-Sânge din Ekaterinburg, construită pe locul martiriului Romanovilor, vor putea vizita mănăstirea construită în onoarea Martirilor Regali în Ganina Yama, unde au fost aruncate corpurile lor, vor putea vizita casa pentru primirea oaspeților onorați din Verkhoturye care a fost construită pentru vizita plănuită a țarului, vor putea vizita Tobolskul unde Martirii Regali și-au petrecut ultimele luni ale vieților lor, și vor putea vizita satul Pokrov.

..............................................................................................................


Să ne amintim:

UCIDEREA DUPĂ RITUALUL EVREIESC A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA AL RUSIEI ȘI A FAMILIEI LUI (Biserica Ortodoxă Rusă investighează cazul, evreii reacționează cu furie, 29 noiembrie 2017).


EXPRESIA “UCIDERE RITUALĂ” ÎN CAZUL FAMILIEI ȚARULUI ESTE ÎNȚELEASĂ EXCLUSIV CA „RĂZBUNARE REVOLUȚIONARĂ, BOLȘEVICĂ” (Episcopul rus Tikhon Șevkunov a revenit cu precizări în 30 noiembrie 2017).




.............................................................

Hallelujah în sabat,

Hallelujah ne-ncetat,

Că Iisus a Înviat,

Și e Viu cu Adevărat!

Hallelujah neclintit,

Că Iisus a biruit!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Să ne amintim, sau să aflăm acum, CINCI SIMBOLURI CREȘTINE: 1) SFÂNTA CRUCE, simbolul Răstignirii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos; 2) Monograma cu 8 litere grecești așezate câte două între brațele Crucii: IC, XC, NI, KA, a cărei traducere este IISUS HRISTOS CUCEREȘTE; 3) Monograma cu 2 litere grecești, XP, suprapuse așa, ☧, acestea fiind primele două litere din cuvântul HRISTOS scris în limba greacă, monograma pronunțându-se “CHI – RHO”; 4) Două litere grecești, adică prima și ultima din alfabetul grec, ALFA și OMEGA, A și Ω, așezate una lângă alta, A Ω, simbolizându-L pe Domnul nostru Iisus Hristos Care este ÎNCEPUTUL și SFÂRȘITUL TUTUROR LUCRURILOR; și în fine 5) PEȘTELE. În limba greacă la pește se zice ICHTHYS, iar acest cuvânt înțeles ca acronim, ca prescurtare obținută din literele inițiale ale altor cuvinte, înseamnă I (Iisus), CH (Christos), TH (Theou), Y (Yios), S (Soter), adică IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU MÂNTUITOR. ... Mulțumim frumos, Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Veșnicului Dumnezeu Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, pentru că ai venit din Cer și Te-ai făcut Om din Sfânta Fecioară Maria, prin puterea Duhului Sfânt și a Tatălui Ceresc, pentru ca să-i mântuiești din sclavia Satanei pe toți oamenii care se încred în Tine și să-i înfiezi la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri!

Pr. prof. Ion Ciungu   Cuvântul CREȘTIN provine de la cuvântul CHRISTOS.   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2907905656016592&se...